Nieuws

Als school gebruiken wij Social Schools als voornaamste communicatiemiddel.

Via Social Schools ontvangt u alle nieuwsbrieven en vind u de uitgebreide agenda terug. 

Heeft u nog geen Social Schools, maar zit uw kind wel al bij ons op school? Meld u dan hiervoor aan bij Richard of Yvette.

 

Foto bij artikel Spaart u mee?

Spaart u mee?

23 september 2022 - Wij zijn op zoek naar uw textiel. Inmiddels hebben wij al meer dan 5000 kilo aan textiel ingezameld en afgevoerd. Tijdens schooluren kunt u uw oude textiel bij ons afgeven. Wij kunnen het ook bij u komen ophalen. Via www.textielrace.nl kunt u hiervoor een afspraak maken. Samen zorgen we voor een schonere planeet! 
Foto bij artikel Nieuwbouw voor De Vlieten!

Nieuwbouw voor De Vlieten!

20 september 2022 - In het Integraal Huisvestingsplan van de gemeente Westland staat te lezen dat er nieuwbouw aankomt voor onze school. De gemeenteraad heeft dit plan inmiddels goedgekeurd. Als alles volgens plan verloopt, zullen de voorbereidingen van het gehele nieuwbouwproject niet al te lang meer op zich laten wachten. Spannend!
Foto bij artikel Wij zijn begonnen!

Wij zijn begonnen!

22 augustus 2022 - Na een fijne en welverdiende vakantie zijn alle lessen vandaag hervat. Wat waren we blij om alle leerlingen weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen. We zijn er helemaal klaar voor om er weer een topjaar van te maken!
Foto bij artikel Talentenshow

Talentenshow

06 juli 2022 - Wij hebben het schooljaar feestelijk afgesloten met een talentenshow. Er was een divers aanbod te zien. Er werd o.a. geturnd, gerapt, gevoetbald, gedanst, toneel gespeeld, gezongen en gitaar gespeeld. Rosalie ging er met haar prachtige gitaarspel met de prijs van de onderbouw vandoor. Mia werd met haar lied de winares van de bovenbouw. 
Foto bij artikel Afscheid groep 8

Afscheid groep 8

05 juli 2022 - Deze week hebben wij afscheid genomen van groep 8. De week startte met het opvoeren van de musical "Wie steelt de show?". Na de afscheidsavond hebben we de kinderen met de gehele school uitgezwaaid. Ten slotte hebben zij genoten van een afscheidsdag in Duinrell. Na de zomer gaan de kinderen naar het Voortgezet Onderwijs. Wij wensen hen daar veel succes toe en hebben er alle vertrouwen in dat deze kanjers er daar een groot succes van zullen gaan maken. 
Foto bij artikel Oogstfeest

Oogstfeest

01 juli 2022 - Dankzij Rijkszwaan hebben wij dit jaar met groot succes een zaaiprogramma gevolgd. In het voorjaar hebben de kinderen allerlei groenten gezaaid in onze moestuinen. Deze groente werd afgelopen vrijdag geoogst en direct verwerkt tot heerlijke groentekoekjes. Onder begeleiding van een heuse kok heeft groep 8 zich uitgeslooft om voor de gehele school groentekoekjes te maken. 
Foto bij artikel Groene schooldagen

Groene schooldagen

15 juni 2022 - Na twee jaar afwezigheid, vanwege alle Covid-maatregelen, konden we eindelijk weer Groene Schooldagen organiseren. En wat waren deze een groot succes! Er was een zeer divers programma. Zo hebben onze kleuters een modderdag gehad, ging groep 6 op bezoek bij een paprika-teler en ging groep 8 kijken bij de Lelies van de familie Moerman. 
Foto bij artikel De 39e vogelcursus zit erop!

De 39e vogelcursus zit erop!

13 juni 2022 - Voor de 39e keer is de vogelcursus van meester Dan afgerond.

De basiscursus over de meest voorkomende vogels in en om het dorp werd afgesloten met het behalen van het felbegeerde diploma. Hierbij werd zowel het herkennen van het vogelbeeld als het geluid getoetst.

De kinderen zijn op excursie gegaan naar de vogelplas. De kinderen konden o.a. genieten van doeverzwaluwen, kluten, bergeenden, visdiefjes en kokmeeuwen. Volgend shooljaar vindt de 40e en laatste vogelcurus plaats. Hierna gaat meester Dan na 43 jaar onderwijs met pensioen.

Foto bij artikel €346 voor Oekraïne

€346 voor Oekraïne

17 mei 2022 - Herinnert u zich nog de kinderactie voor Oekraïne? Het toneelspelen was al een succes net als de verkoop van de armbandjes. De betrokken meiden hadden zelfs een flinke lijst aan nabestellingen! Nu alle armbandjes zijn afgeleverd, is de balans opgemaakt. En wat blijkt? De kinderen hebben maar liefst € 346,- opgehaald. Een fantastisch bedrag wat is overgemaakt naar Giro 555. Wij willen alle betrokken kinderen enorm bedanken voor hun inzet.
Foto bij artikel Eerste oogst

Eerste oogst

10 mei 2022 - De eerste en radijsjes zijn geoogst. We hebben hierna direct kunstmest gestrooid, onkruid gewied en water gegeven. Nu is het weer geduld hebben tot de volgende ronde!
Foto bij artikel Koningsspelen

Koningsspelen

21 april 2022 - Eindelijk konden we weer een ouderwets gezellige Koningsspelen organiseren. Er was vandaag een zeer gevarieerd programma. Van dansen tot judo, en van handbal tot survivelen. Alles kwam voorbij. Wij willen de Lierse sportverenigingen bedanken voor hun hulp. Met deze Koningsspelen nemen we ook afscheid van onze gymdocent Niels. Niels bedankt voor de fijne samenwerking. 
Foto bij artikel Fietsexamen voor groep 7

Fietsexamen voor groep 7

20 april 2022 - Nadat het praktijkexamen de eerste keer was afgelast vanwege het slechte weer, zat het weer vandaag juist mee. En met resultaat. Alle leerlingen zijn geslaagd voor hun fietsexamen. Gefeliciteerd allemaal!
Foto bij artikel Kamp

Kamp

14 april 2022 - Groep 7 & 8 kunnen terugkijken op een fantatastisch schoolkamp. Het weer zat enorm mee en de locatie op de Hoge Veluwe was net als anders fantastisch! De kinderen hebben o.a. gefietst, gesport, met de boerderij dieren geknuffeld, gespeeld in het bos, gegriezeld en zeer weinig geslapen ;). Een van de hoogtepunten was de geboorte van twee geitjes. Dit doen we olgend jaar graag opnieuw!
Foto bij artikel Ouders in de groep

Ouders in de groep

08 april 2022 - Contact tussen ouders en school is enorm belangrijk. Door alle Cornonamaatregelen was dit een gehele tijd erg lastig en vond het contact voornamelijk digitaal plaats. Door alle versoepelingen was het nu weer mogelijk een kijkweek te organiseren. Alle ouders kregen de mogelijkheid een les van hun kinderen bij te wonen. Er werd hier goed gebruik van gemaakt. Naast gym- reken-, taal-, lees- en andere roosterlessen, was er dit jaar ook in groep7 een gastles over duurzame energie te bekijken. 
Foto bij artikel Boomplantdag

Boomplantdag

17 maart 2022 - Naast de fietsbrug, 'de Snelbinder', ligt de oudste woning van het Westland, 'buijtenplaets de Vlietwoning'. Deze boerderij, die al in de 12e eeuw werd genoemd, wordt door talloze vrijwilligers langzaam weer gerestaureerd. Er valt nog veel te doen, maar door sponsoring was het nu mogelijk om een begin te maken met de aanleg van beplanting die bezoekers gaat voorzien van eetbare zaken. Als 'groenste school' was groep 7 uitgenodigd om wethouder Leen Snijders te assisteren bij het planten van de eerste boom.
Foto bij artikel De Vlieten op televisie

De Vlieten op televisie

08 maart 2022 - RTL4 heeft vandaag bij ons op school gefilmd voor het programma "Dit is Holland". We hopen op een mooie rapportage over onze school. Spannend! Wij zijn terug te zien op:

29 mei 14.00-14.30
04 juni 11.00-11.30

Kijken jullie allemaal met ons mee?

Foto bij artikel Zadenproject

Zadenproject

20 februari 2022 - Afgelopen donderdag ontvingen wij het allereerste zadenpakket van Rijk Zwaan! ,

Daar gaan we de komende tijd nog veel plezier aan beleven. Rijk Zwaan en Wntweb, bedankt!

Foto bij artikel Dierenlogeerweek

Dierenlogeerweek

17 februari 2022 - Wat een feest! Deze week hadden wij op de Vlieten weer een aantal logees.

Ratten, konijnen, cavia's en slangen. Het was een mooie beestenboel!

Foto bij artikel Wilgen Knotten

Wilgen Knotten

08 februari 2022 - Groep 8 heeft een heerlijke middag gehad bij De Wollebrand. In het zonnetje hebben de kinderen heel veel bomen geknot. Ook hebben zij afval opgeruimd en zelfs een vogelnestje gevonden. #De Groene school 
Foto bij artikel Dierenvrienden in actie!

Dierenvrienden in actie!

01 februari 2022 - Nora en Steven uit groep 8 zijn een actie gestart. Zij zamelen statiegeld flesjes (groot en klein) in voor Stichting Dierenlot! Deze stichting komt op voor dieren die verwaarloosd of achtergelaten zijn. U kunt tot 04 april uw statiegeldflessen kwijt bij de hoofdingang. Nora en Steven doen de rest. 

Samen maken we de natuur schoon en de dieren blij!

Foto bij artikel Last Minute Kerstontbijt

Last Minute Kerstontbijt

20 december 2021 - We hebben het schooljaar vervroegd afgesloten met een gezellig Kerstonbijt.

Hart van Nederland heeft hier een mooi verslag van gemaakt.

Dit is terug te kijken via onderstaande link:

Hart van Nederland te gast op De Vlieten.

Foto bij artikel Iedereen mag zichzelf zijn!

Iedereen mag zichzelf zijn!

10 december 2021 - Vandaag hebben wij paarse vrijdag gevierd. Op deze dag vieren wij dat iedereen bij ons op school zichzelf mag zijn!  De dag werd in de verschillende groepen geopend door de leerlingenraad. Deze kinderen hebben goed uitgelegd waar Paarse vrijdag voor staat en waarom we dit als school vieren. Hierna hebben alle leerlingen symbolisch een regenboogvlag laten zetten. In de bovenbouw hebben de voorlichters van het COC extra informatie gegeven. Ook konden alle kinderen hun vragen stellen. In de onderbouw is er een prentenboek voorgelezen.
Foto bij artikel Rommelpiet op bezoek

Rommelpiet op bezoek

26 november 2021 - Gisteren mochten alle kinderen hun schoen zetten. Vandaag bleek de rommelpiet langs te zijn geweest. Alle kinderen moesten met de glijbaan de school binnenkomen. Gelukkig hebben alle kinderen geholpen de rommel op te ruimen. Voor iedereen was er ook nog wat lekkers achtergebleven!
Foto bij artikel Bewegend leren

Bewegend leren

26 november 2021 - Groep 5 heeft vandaag de spellingles buiten gedaan, in het thema Sinterklaas. Op het pakje stond een woord. Dit woord moesten de kinderen schrijven bij de zak met de juiste

spellingregel. 

Foto bij artikel Zwemmen met kleding

Zwemmen met kleding

12 november 2021 - Groep 6 zwom vandaag met kleren aan. Volgende keer zwemmen we zelfs met winterkleding aan. Spannend en leuk! 
Foto bij artikel Complimenten geven

Complimenten geven

10 november 2021 - Wij vinden het belangrijk dat we op een positieve manier met elkaar omgaan. De kinderen van groep 5 hebben elkaar allemaal een compliment gegeven en iets benoemd waar ze trots op zijn! 
Foto bij artikel Het juiste blad

Het juiste blad

03 november 2021 - Vandaag hebben de kinderen van groep 4, druk gezocht naar bladeren van de verschillende bomen rond ons schoolplein. ???????? Ook hebben ze geleerd bij welke boomsoort deze blaadjes horen! 
Foto bij artikel Naschoolse cursussen

Naschoolse cursussen

02 november 2021 - De naschoolse activiteiten zijn van start gegaan. Een groep kinderen weet de juiste snaar te raken tijdens de gitaarlessen. Een andere groep kinderen bereidt zich voor op een baan als DJ. Zal de nieuwe "Martin Garrix" hier tussenzitten?
Foto bij artikel Penselen en griffels

Penselen en griffels

15 oktober 2021 - Traditiegetrouw werden vandaag de Kinderboekenweek prijzen uitgereikt. Nova en Nathan wonnen de zilveren en gouden penseel. Stan en Pien gingen naar huis met de zilveren en gouden griffel. Van harte gefeliciteerd!!!
Foto bij artikel Projectavond

Projectavond

14 oktober 2021 - Als afsluiting van de Kinderboekenweek hielden we vandaag de projectavond.

Alle ouders en kinderen liepen via een route door de school langs alle gemaakte kinderwerkjes. Alle leerkrachten (en de meeste kinderen) waren verkleed in een beroep. Wat fijn om alle ouders weer eens in de school te hebben. Het was dan ook een zeer geslaagde avond!

Foto bij artikel Worden wat je wil

Worden wat je wil

12 oktober 2021 - Alle kinderen hebben vandaag een voorstelling cadeau gehad. Theatergroep ZieZus voerde de voorstelling: "worden wat je wil" op. De kinderen hebben actief meegedaan aan deze improvisatie voorstelling. 
Foto bij artikel Beroepen in de klas

Beroepen in de klas

29 september 2021 - De Kinderboekenweek is vandaag van start gegaan! ???? Dit jaar met het thema: ‘Worden wat je wil’. Alle groepen hebben verschillende ouders op bezoek gehad die de leerlingen iets hebben verteld over hun beroep. ????‍♀️????‍⚕️????‍???? We willen de ouders daar enorm voor bedanken! ????
Foto bij artikel Brood is gezond

Brood is gezond

28 september 2021 - Vandaag heeft groep 4 les gehad over brood! ???? De kinderen hebben geleerd hoe brood wordt gemaakt, welk soort brood eigenlijk het gezondste is en wat de verschillen zijn. Verder heeft de klas veel geproefd, gevoeld en van dichtbij bekeken! ????
Foto bij artikel Bovenbouw naar de Natuurschool

Bovenbouw naar de Natuurschool

24 september 2021 - De bovenbouw is vandaag naar het strand geweest. Op de natuurschool hebben de kinderen  met sleepnetten krabbetjes en kleine visjes gevangen. In de duinen zijn zij in de huid van de mier en de wolf gekropen. Wij bedanken de natuurschool wederom voor een geweldige dag
Foto bij artikel Kraanwaterdag

Kraanwaterdag

22 september 2021 - 
Vandaag was het Nationale Kraanwaterdag. In alle groepen is er les gegeven over water en hoe gezond dit is. In groep 6 onderzochten de kinderen verschillende drankjes. Zij voegden rode koolsap toe om suikers te ontdekken. Hoe roder de kleur, hoe meer suikers.
We ontdekten dat er toch wel erg veel suiker verstopt zit in de drankjes. Dus ook groep 6 wkiest voortaan voor water!
Foto bij artikel Groep 8 naar de zandmotoer

Groep 8 naar de zandmotoer

17 september 2021 - Groep 8 is vandaag naar de zandmotor geweest. Het werd een dag vol duinen, schelpen, krabben, kwallen en garnalen... en dat met een stralende zon. Topdag!
Foto bij artikel Jong leren eten

Jong leren eten

17 september 2021 - Al onze groepen hebben de afgelopen week een workshop gehad van "Jong leren eten". In deze lessen kwam gezonde voeding aan bod. Ook is er aandacht besteed aan de verschillende smaken en de zintuigen die bij eten worden gebruikt. Het waren erg leuke lessen vol ontdekkingen! 
Foto bij artikel Een vuist tegen plastic afval!

Een vuist tegen plastic afval!

12 september 2021 - Sinds dit schooljaar nemen onze kinderen geen wegwerp pakjes of flesjes meer mee. Iedereen drinkt uit zijn eigen herbruikbare bidon. Zo gaan we plastic afvalberg te lijf. We zijn niet voor niets een gezonde school!
Foto bij artikel Vitamines eten

Vitamines eten

10 september 2021 - 
Vandaag heeft Piet Vreugdenhil, de wethouder van Gemeente Westland, het prentenboek 'Bram en de Toverspiegel' bij de kleuters voorgelezen. Onze oud-collega Jennifer Aalbrecht heeft het prentenboek geschreven en uitgegeven en ook een lespakket 'vitamines eten' voor kleuters ontwikkeld. Onze kleuters gaan als tweede school in Nederland met het lespakket werken en krijgen dit van haar cadeau. Op www.studiogroot.nl is er meer informatie terug te vinden.
Foto bij artikel Schoolreis op het strand

Schoolreis op het strand

03 september 2021 - De onderbouw sluit de eerste schoolweek op het strand af. De kinderen hebben met sleepnetten krabbetjes en kleine visjes gevangen. In de duinen zijn zij in de huid van de egel en de vos gekropen. Wij bedanken de natuurschool voor een geweldige dag!
Foto bij artikel Nieuw schooljaar in een fris gebouw.

Nieuw schooljaar in een fris gebouw.

30 augustus 2021 - Vandaag is er een nieuw schooljaar begonnen. Wat fijn om alle kinderen weer terug te zien! In de vakantie is er hard doorgewerkt. Hierdoor starten wij het nieuwe jaar in een opgeknapt en fris gebouw. Welkom terug allemaal!
Foto bij artikel Minikamp voor groep 7

Minikamp voor groep 7

16 juli 2021 - Groep 7 kon vanwege alle corona-voorschriften niet mee op kamp. Daarom kregen zij hun eigen minikamp! De kinderen hebben genoten. Ouders bedankt voor jullie hulp!
Foto bij artikel Kleuters in het museum

Kleuters in het museum

14 juli 2021 - Vandaag gingen onze kleuters naar het museum. Wat was er veel te zien! Het was een spannende en leerzame dag!
Foto bij artikel Afsluiting met kamp

Afsluiting met kamp

10 juli 2021 - Onze groep 8 heeft na het opvoeren van een geweldige eindmusical, het schooljaar afgesloten met een fantastisch kamp. Hiermee sluiten deze kinderen ook hun tijd bij ons op school af. Wij wensen hen alle goed toe op hun nieuwe scholen!
Foto bij artikel Keti Koti in de media

Keti Koti in de media

02 juli 2021 - Wij kijken met een veel plezier terug op ons Keti Koti feest.

De WOS heeft hier een mooi beeldverslag van gemaakt.

Ook het AD heeft er uitgebreid aandacht aan besteed. 

Foto bij artikel Expeditie Beachclub

Expeditie Beachclub

29 juni 2021 - Groep 8 heeft zijn eindmusical opgevoerd. In de Rank zaten alle ouders klaar voor een spannend avontuur: Expeditie Beachclub. Wat zijn we trots op alle kinderen!
Foto bij artikel Kunstkijken in het Rijksmuseum

Kunstkijken in het Rijksmuseum

14 juni 2021 - De kinderen van de groepen 7 en 8 van De Vlieten vertrokken met de bus naar Amsterdam, waar de gidsen van het Rijksmuseum al klaar stonden om over de museumstukken te vertellen. Door het werken aan hun slotmusical waren de kinderen uit groep 8 al helemaal in de stemming. Het onderwerp  van de musical is dit jaar namelijk een kunstroof. In het Rijksmuseum konden de kinderen genieten van De Nachtwacht.

 

Foto bij artikel Muziekles voor groep 5

Muziekles voor groep 5

03 juni 2021 - Juf Lisette heeft onlangs voor groep 5 een muziekworkshop gewonnen van

“meer muziek in de klas”. Drie weken zullen de kinderen daarom op woensdag een muziekles krijgen. Afgelopen woensdag hebben de kinderen kennis gemaakt met Djembé.

Groen Schoolplein geopend!

02 juni 2021 - Door het blazen van grote zeepbellen is vandaag ons groene schoolplein geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van de Rabobank, de Ouderraad en De Vrienden van de Vieten.

Allen droegen zij, net als Fonds 1818, financieel bij aan de realisering van het plein. Na de opening kregen alle groepen een les in de buitenlucht door gebruik te maken van de twee buitenklassen.

Groep 6 wint prijs!

19 mei 2021 - Groep 6 heeft het winnende kunstfilmpje gemaakt. Hiermee wonnen zij de hoofdprijs in de wedstrijd van Westlands Cultuurweb.

Met een bus werden de kinderen opgehaald op school. Deze bracht hen naar de bioscoop waar zij de zaal voor zichzelf hadden. Cultuurweb bedankt!

 

Schoolplein bijna af....

25 april 2021 - Ook in de meivakantie wordt er druk verder gewerkt aan ons nieuwe schoolplein.

Het einde is in zicht en wat is het al mooi geworden!

Vlieten wint E-waste race!

15 april 2021 - Na weken van sparen was afgelopen woensdag het heugelijke moment daar. De Vlieten werd de winnaar van de E-waste race 2021! Uiteindelijk hebben wij maar liefst

2509 apparaten in weten te zamelen, die allemaal gerecycled zullen worden.

Wij willen alle ouders en kinderen bedanken voor hun hulp. Samen hebben wij de wereld weer een stukje schoner gemaakt! 

Buitenlesdag was een succes!

14 april 2021 - Afgelopen dinsdag was de buitenlesdag 2021. Alle groepen hebben buiten een reken- of taalles gehad. De kleuters hebben bijvoorbeeld memory gespeeld. In groep 7 stond er een meetles op het programma. Groep 4 is de les begonnen in de reeds opgeleverde buitenklas. Zo zijn de kinderen actief en educatief tegelijkertijd in de buitenlucht bezig geweest.

Groen Schoolplein krijgt vorm

03 april 2021 - Er wordt hard gewerkt aan ons groene schoolplein. In de meivakantie zal deze helemaal gereed komen!

Youtubers!

30 maart 2021 - Komende week sluiten we de E-waste actie af. Steven en Nora hebben ons goed geholpen met de filmpjes die ze gemaakt hebben. We zijn trots op deze twee kanjers!

Muziek van Freek

24 maart 2021 - 
Vandaag hebben de groepen 1, 2 ,3, 4 en 6 genoten van 'Muziek met Freek'. Van trommelen tot dansen en van zingen tot mooie bewegingen maken. Alles kwam voorbij! Het was 100% genieten, heerlijk! Vrienden van De Vlieten! Bedankt hiervoor!

De Vlieten op TV!

18 maart 2021 - De afgelopen week waren wij wel 3x op televisie.

Ten eerste is er uitgebreid aandacht besteed aan onze nieuwe actie; het inzamelen van E-waste. In het WOS nieuws heeft Richard de actie uitgelegd. Het item is hier terug te zien!

Ook in het Westland Report is er uitgebreid aandacht besteed aan het onderwerp. Deze aflevering is hier terug te zien. 

 

Hiernaast hebben wij de inzamelingsactie van de flesjes en blikjes afgesloten. 

De in ontvangstname van de Blue-Bottles is hier terug te zien.

Foto bij artikel Leren van logés

Leren van logés

17 maart 2021 - Elk schooljaar wordt er weer naar uitgekeken, de logeerweek van de dieren. Elke groep heeft een eigen logeerdier, dat een week lang verzorgd, vertroeteld en -indien mogelijk- geknuffeld mag worden, maar waar ook veel over wordt geleerd.

Elk schooljaar wordt er weer naar uitgekeken, de logeerweek van de dieren. Elke groep heeft een eigen logeerdier, dat een week lang verzorgd, vertroeteld en -indien mogelijk- geknuffeld mag worden, maar waar ook veel over wordt geleerd.
Lees meer ›

Ontdekkend leren in groep 5

13 maart 2021 - In groep 5 is er gewerkt aan een project waarin onderzoekend en ontwerpend leren centraal stond! Vijf schitterende dierenverblijven waren het resultaat!

Foto bij artikel Een appelboom van groep 8.

Een appelboom van groep 8.

28 september 2020 - Een afscheid in Coronatijd is niet leuk. Toch wilde de groep 8 van schooljaar 2019-20120, nog een afgscheidscadeau geven, ook al was de zomervakantie er al overheen gegaan.
Lees meer ›

Lezen is cool!

16 september 2020 - Wij vinden lezen leuk èn belangrijk! Daarom starten wij dagelijks met 15 min stillezen, hebben we een prachtige nieuwe bibliotheek en komt er maandelijks een medewerker van de bieb langs om nieuwe boeken te promoten! #lezen is cool!!

We zijn begonnen!!!!

08 september 2020 - Wat is het fijn om weer met zijn allen te zijn!

Meester, hadden ze ook blikopeners?

09 december 2019 - Als je iets wilt begrijpen is het belangrijk dat je je kunt inleven. Aanschouwelijk materiaal is daarbij zeer belangrijk. Neem nu bijvoorbeeld de middeleeuwen.

 

In het onderwijs zijn we op visueel- aanschouwelijk gebied al een heel eind vooruitgegaan. Leerkrachten kunnen tegenwoordig gebruik maken van het digitale schoolbord en het internet. En toch is het ook af en toe nodig dat je dingen zelf ervaart; een prachtige natuurfilm is leuk, maar een wandeling door de echte natuur is beter. Filmpjes over ridders zijn spannend, maar je kunt je pas echt inleven als je een beetje het gevoel hebt wat het inhield om jezelf in ijzer op te sluiten. Vraag het de kinderen van groep 6 op De Vlieten. Zij hebben nu een klein beetje een idee.

.

Van leerling tot meester?

18 november 2019 - De kinderen van de groepen Vissen en Vogels bezochten Het Mauritshuis om eens te zien wat ze daar allemaal voor prachtige schilderijen hebben hangen. In het basisonderwijs is het lastig om meesters te vinden, maar in het museum zijn die volop te vinden. Oude meesters weliswaar, maar toch….

De kinderen bestudeerden eerst een aantal klassiekers: o.a. het melkmeisje van Vermeer en de stier van Potter. Later mochten ze zelf werken aan een meesterstuk. Genoeg inspiratie en wie weet groeien ze later nog wel van leerling tot meester. Op school zijn ze inmiddels al verder gegegaan met meerdere kunstwerken, dus… wie weet.

 

‘Cirque du soleil' voor een 60-jarige

01 oktober 2019 - De feestweek is gestart met een heerlijke circusdag. Onder de enthousiaste leiding van de artiesten van circus ‘Rotjeknor’ deed iedereen zijn uiterste best.

Overal in de school werd in gemengde groepen geoefend, met jongleerballen, knotsen, koorddansen en lopen op enorme houten ballen, De diabolo’s, Chinese schotels, ringen en knotsen vlogen je om de oren. Acrobaten oefenden hun halsbrekende toeren met menselijke torens en op houten ladders ’.Gelukkig ging in de middag de zon schijnen, zodat de voorstelling op het plein toch nog een beetje ‘Cirque du soleil’ werd.

Onder de leiding van spreekstalmeester Richard werden de acts onder musicale begeleiding uitgevoerd, tot groot plezier van het verzamelde publiek. Hartelijk dank ‘Vrienden van de Vlieten’, die deze dag in hun 25e jaar sponsorden.