Nieuws

Als school gebruiken wij Social Schools als voornaamste communicatiemiddel.

Via Social Schools ontvangt u alle nieuwsbrieven en vind u de uitgebreide agenda terug. 

Heeft u nog geen Social Schools, maar zit uw kind wel al bij ons op school? Meld u dan hiervoor aan bij Richard of Yvette.

 

Foto bij artikel Keti Koti in de media

Keti Koti in de media

02 juli 2021 - Wij kijken met een veel plezier terug op ons Keti Koti feest.

De WOS heeft hier een mooi beeldverslag van gemaakt.

Ook het AD heeft er uitgebreid aandacht aan besteed. 

Foto bij artikel De Vlieten viert Keti Koti

De Vlieten viert Keti Koti

01 juli 2021 - 1 Juli stond dit jaar bij De Vlieten in het teken van Keti Koti ( de afschaffing van de slavernij ). Aan de hand van leerzame gesprekken, indrukwekkende filmpjes, geknutselde vrijheidsvogels en het letterlijk doorbreken van de ketens hebben de kinderen vandaag geleerd dat alle mensen gelijk zijn en ook gelijk dienen te worden behandeld. 
Foto bij artikel Expeditie Beachclub

Expeditie Beachclub

29 juni 2021 - Groep 8 heeft zijn eindmusical opgevoerd. In de Rank zaten alle ouders klaar voor een spannend avontuur: Expeditie Beachclub. Wat zijn we trots op alle kinderen!
Foto bij artikel Oranjelegioen

Oranjelegioen

25 juni 2021 - Alle kinderen van De Vlieten verkeren in Oranjesferen.

Wordt Nederland dit jaar Europees kampioen? Aan onze support heeft het in ieder geval niet gelegen!

Foto bij artikel Kunstkijken in het Rijksmuseum

Kunstkijken in het Rijksmuseum

14 juni 2021 - De kinderen van de groepen 7 en 8 van De Vlieten vertrokken met de bus naar Amsterdam, waar de gidsen van het Rijksmuseum al klaar stonden om over de museumstukken te vertellen. Door het werken aan hun slotmusical waren de kinderen uit groep 8 al helemaal in de stemming. Het onderwerp  van de musical is dit jaar namelijk een kunstroof. In het Rijksmuseum konden de kinderen genieten van De Nachtwacht.

 

Foto bij artikel Muziekles voor groep 5

Muziekles voor groep 5

03 juni 2021 - Juf Lisette heeft onlangs voor groep 5 een muziekworkshop gewonnen van

“meer muziek in de klas”. Drie weken zullen de kinderen daarom op woensdag een muziekles krijgen. Afgelopen woensdag hebben de kinderen kennis gemaakt met Djembé.

Groen Schoolplein geopend!

02 juni 2021 - Door het blazen van grote zeepbellen is vandaag ons groene schoolplein geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van de Rabobank, de Ouderraad en De Vrienden van de Vieten.

Allen droegen zij, net als Fonds 1818, financieel bij aan de realisering van het plein. Na de opening kregen alle groepen een les in de buitenlucht door gebruik te maken van de twee buitenklassen.

Groep 7 eindelijk weer naar het Prinsenbos voor een leerzame bodemles

31 mei 2021 - Groep 7 heeft op deze zonnige maandag mogen genieten van een leerzame les over bodemdiertjes in het Prinsenbos. Het was een heerlijke ochtend. Lekker samen op de fiets er naartoe, een uur lang beestjes zoeken en daarna nog een rondje rondom het meer gewandeld met elkaar! Uiteraard moesten we ook picknicken en even spelen met dit mooie weer!

Groep 6 wint prijs!

19 mei 2021 - Groep 6 heeft het winnende kunstfilmpje gemaakt. Hiermee wonnen zij de hoofdprijs in de wedstrijd van Westlands Cultuurweb.

Met een bus werden de kinderen opgehaald op school. Deze bracht hen naar de bioscoop waar zij de zaal voor zichzelf hadden. Cultuurweb bedankt!

 

Schoolplein bijna af....

25 april 2021 - Ook in de meivakantie wordt er druk verder gewerkt aan ons nieuwe schoolplein.

Het einde is in zicht en wat is het al mooi geworden!

Vlieten wint E-waste race!

15 april 2021 - Na weken van sparen was afgelopen woensdag het heugelijke moment daar. De Vlieten werd de winnaar van de E-waste race 2021! Uiteindelijk hebben wij maar liefst

2509 apparaten in weten te zamelen, die allemaal gerecycled zullen worden.

Wij willen alle ouders en kinderen bedanken voor hun hulp. Samen hebben wij de wereld weer een stukje schoner gemaakt! 

Buitenlesdag was een succes!

14 april 2021 - Afgelopen dinsdag was de buitenlesdag 2021. Alle groepen hebben buiten een reken- of taalles gehad. De kleuters hebben bijvoorbeeld memory gespeeld. In groep 7 stond er een meetles op het programma. Groep 4 is de les begonnen in de reeds opgeleverde buitenklas. Zo zijn de kinderen actief en educatief tegelijkertijd in de buitenlucht bezig geweest.

Groen Schoolplein krijgt vorm

03 april 2021 - Er wordt hard gewerkt aan ons groene schoolplein. In de meivakantie zal deze helemaal gereed komen!

Youtubers!

30 maart 2021 - Komende week sluiten we de E-waste actie af. Steven en Nora hebben ons goed geholpen met de filmpjes die ze gemaakt hebben. We zijn trots op deze twee kanjers!

Muziek van Freek

24 maart 2021 - 
Vandaag hebben de groepen 1, 2 ,3, 4 en 6 genoten van 'Muziek met Freek'. Van trommelen tot dansen en van zingen tot mooie bewegingen maken. Alles kwam voorbij! Het was 100% genieten, heerlijk! Vrienden van De Vlieten! Bedankt hiervoor!

De Vlieten op TV!

18 maart 2021 - De afgelopen week waren wij wel 3x op televisie.

Ten eerste is er uitgebreid aandacht besteed aan onze nieuwe actie; het inzamelen van E-waste. In het WOS nieuws heeft Richard de actie uitgelegd. Het item is hier terug te zien!

Ook in het Westland Report is er uitgebreid aandacht besteed aan het onderwerp. Deze aflevering is hier terug te zien. 

 

Hiernaast hebben wij de inzamelingsactie van de flesjes en blikjes afgesloten. 

De in ontvangstname van de Blue-Bottles is hier terug te zien.

Foto bij artikel Leren van logés

Leren van logés

17 maart 2021 - Elk schooljaar wordt er weer naar uitgekeken, de logeerweek van de dieren. Elke groep heeft een eigen logeerdier, dat een week lang verzorgd, vertroeteld en -indien mogelijk- geknuffeld mag worden, maar waar ook veel over wordt geleerd.

Elk schooljaar wordt er weer naar uitgekeken, de logeerweek van de dieren. Elke groep heeft een eigen logeerdier, dat een week lang verzorgd, vertroeteld en -indien mogelijk- geknuffeld mag worden, maar waar ook veel over wordt geleerd.
Lees meer ›

Ontdekkend leren in groep 5

13 maart 2021 - In groep 5 is er gewerkt aan een project waarin onderzoekend en ontwerpend leren centraal stond! Vijf schitterende dierenverblijven waren het resultaat!

E-Waste Race

11 maart 2021 - De e-waste race is begonnen! Er komen al veel kapotte elektrische apparaten onze school in. Inmiddels zijn de eerste 5 containers al door de gemeente opgehaald.

Elk jaar is komt er tussen de 20 en 50 miljoen ton elektronisch afval vrij. Als je dat in een trein met containers zou zetten, zou de rij wagons zo lang zijn als de omtrek van de aarde! Als we niet zuinig zijn op onze grondstoffen voor elektronische apparaten, zijn deze over 40 jaar op. Nu wordt twee derde niet gerecycled, omdat het niet wordt ingeleverd!

Heeft u thuis nog kleine elektrische apparaten of snoeren? Dan kunt u deze tot 14 april bij ons inleveren.

Wilgen snoeien

09 maart 2021 - Groep 8 heeft vandaag de wilgen gesnoeid bij De Wollenbrand om houtwallen te bouwen. Deze houtwallen dienen als schuilplaats voor vogels, zoogdieren en amfibieën. Ze trekken ook veel insecten zodat de insecteneters daar ook weer van profiteren.

De Lente komt eraan!

06 maart 2021 - 
Groep 7 heeft de moestuin weer klaargemaakt. Ook de tuinbonen zitten in de potjes, klaar om te ontkiemen. Heeft u thuis nog zaadjes voor ons? Wortelen, bietjes, pootuitjes, sla, boontjes etc...Groep 7 gebruikt ze graag!

Insecten laten zich zien!

04 maart 2021 - Helaas loopt het insectenbestand in Nederland terug. Daarom hebben wij de Vlindertuin!

Zeker na de warme periode eind februari, zie je al weer allerlei insecten verschijnen. Eind vorig jaar heeft groep 8 al een een enorme hoeveelheid bollen in de grond gestopt, om de insecten in het voorjaar een goede start te geven. Nu zijn ook de anemoonbolletjes de grond ingegaan. Dit tussen de al volop bloeiende krokussen en narcissen. Ook veel andere groene puntjes, beloven een kleurrijke lente in de vlindertuin!

Wij zijn een 'Kanjerschool'

04 maart 2021 - Wij vinden het bij OBS De Vlieten heel erg belangrijk dat kinderen met plezier naar school komen. De eerste voorwaarde daarvoor is een veilige leeromgeving. Wij proberen deze omgeving te creeeren mede door het gebruiken van de methode: 'Kanjertraining'. Nu hadden de meeste collega's hun licentie hier al voor, maar sinds vandaag hebben ook onze 'nieuwe' collega's deze! Op naar een nog veiligere leeromgeving.

Groep 4 t/m 8 geniet bij 'IJsclub Hard Gaat-ie De Lier'.

11 februari 2021 - Vandaag zijn we heerlijk wezen schaatsen met de groepen 4 t/m 8 op de Lierse schaatsbaan. De kinderen hebben genoten. Ijsclub Hard Gaat-ie De Lier, ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid!

Welkom terug allemaal!

08 februari 2021 - Op misschien wel de koudste dag van het jaar mochten vandaag alle kinderen weer naar school! Het was heel fijn om een ieder weer te zien. Om dit te vieren was er voor alle kinderen een lekkere kop warme chocomelk met slagroom. Welkom terug allemaal!!

Thuiswerken

05 januari 2021 - (Helaas) zijn we vandaag gestart met een nieuwe ronde van thuiswerken. Vanaf groep 5 doen we dit via Google Classroom. Alle kinderen weten al precies hoe ze kunnen inloggen. We zijn erg blij om alle leerlingen zo in ieder geval te kunnen zien! Kijk vlug op onze pagina's Thuis leren en Thuis bewegen

E-waste 2021

01 januari 2021 - Wij wensen iedereen een heel fijn 2021! Ons goede voornemenr als school is om dit jaar zoveel mogelijk oude elektrische apparaten in te zamelen omdat we voor de tweede keer zullen meedoen aan de e-waste race. Sparen jullie weer met ons mee? Binnenkort volgt meer informatie over het inleveren.

OBS De Vlieten te zien bij het Jeugdjournaal

23 december 2020 - We hadden 'hoog' bezoek tijdens het bezorgen van onze kerstontbijtjes. Het Jeugdjournaal liep mee tijdens de bezorging van een aantal van de ontbijtjes aan leerlingen uit groep 8. Dit leverde mooie beelden op. Deze kunt u terugkijken op de onderstaande link:

Jeugdjournaal op te gast bij OBS De Vlieten

 

'Kerst thuisbezorgservice' was een groot succes!

23 december 2020 - Ineens 'moesten' alle scholen sluiten. Dat was flink balen. Wij zouden namelijk nog gezellig met elkaar gaan kerstontbijten. Maar bij OBS De Vlieten zien wij liever mogelijkheden dan onmogelijkheden, dus... Als de kinderen niet naar het ontbijt kunnen komen, dan brengen wij de ontbijtjes gewoon naar de kinderen! Zo reden alle juffen en meesters vrijdagochtend vroeg op hun fiets of met de auto door De Lier om alle kinderen te voorzien van een ontbijtje. Het was een groot succes!

 

All I want for Christmas is....

09 december 2020 - De kerst heeft zijn intrede gedaan in de school. Wat een gezelligheid. We gaan deze 2 weken een bewogen jaar heel gezellig afsluiten met alle kinderen. De kerstbomen staan al in de school, vrijdag is het 'foute kersttruiendag' en volgende week sluiten we het jaar af met een heerlijk, door de school verzorgd, kerstontbijt!

Boekbesprekingen

09 december 2020 - Op OBS De Vlieten vinden wij het belangrijk dat kinderen leren om zichzelf te presenteren voor een groep. Dat is natuurlijk altijd spannend, maar het zorgt voor zeer veel trotse kinderen. En dat is waar we het natuurlijk allemaal voor doen!!

Sinterklaasfeest

06 december 2020 - We kijken terug op een gezellig (Coronaproof) Sinterklaasfeest!

Pieten dansles

02 december 2020 - Onze onderbouw heeft een spetterende Pietendansles gehad! 

 

Pietengym

01 december 2020 - Alle kinderen hebben een uitgebreide Pietengymles gehad.

Dit jaar werd extra goed geoefend hoe je als Piet door een schoorsteen heen moet klimmen en hoe je veilig op een dak komt. 

Rommelpiet.... Oh, oh, oh!!

27 november 2020 - Ook dit jaar is Rommelpiet weer op visite geweest bij ons. Wat een bende was het!! Gelukkig had hij wel voor alle kinderen een lekkere speculaaspop achtergelaten.

Mike ( groep 7 ) geeft schaakworkshop.

12 november 2020 -  

In groep 7 hebben wij een echte schaakliefhebber, Mike. Hij wilde graag zijn liefde voor schaken overbrengen op zijn klasgenoten. Vandaar dat hij graag een schaakworkshop wilde geven. Eigenlijk zou zijn schaakmeester komen, maar dat gaat ten tijde van Corona even niet, dus deed hij het 'gewoon' even zelf. 8 Kinderen hebben veel van hem geleerd. Mike, je bent een kanjer!

 

37 jaar Vogelkijkdiploma's

02 november 2020 - Voor het 37e jaar heeft een hele groep kinderen hun vogelkijkdiploma behaald. De leerlingen hebben zich verdiept in de veldkenmerken en geluiden van alle vogels in en om ons dorp.

Onlangs zijn deze kinderen ook op veldexcursie geweest. 

Zilverreigers, buizerds, krakeenden, een grote zwerm kramsvogels en zelfs een ijsvogel, lieten zich zien. Ook zagen we mensen hard bezig om in het Kraaiennest een prachtige vogelplas aan te leggen. Dat belooft wat voor volgend voorjaar!

Uitreiking van de gouden en zilveren griffel 2020

09 oktober 2020 - Ook dit jaar was er weer een echte verhalenschrijfwedstrijd bij ons op school. De kinderen van groep 5 t/m 8 mochten een verhaal over het thema 'En toen...' schrijven. Er waren 9 finalisten gekozen uit alle mooie inzendingen. Uiteindelijk gingen er 2 leerlingen met een echte gouden en zilveren griffel vandoor.

Afsluiting Kinderboekenweek 2020 met 'De Schoolgoochelaar'

09 oktober 2020 - Om de kinderboekenweek op een leuke manier af te sluiten hebben we dit jaar 'de schoolgoochelaar' uitgenodigd. Aan de hand van het thema 'En toen...' hebben we genoten van vele goocheltruckjes'.

Opening Kinderboekenweek 2020: 'En toen...'

30 september 2020 - Vanochtend werden alle kinderen ontvangen door figuren uit de oudheid. Dat veroorzaakte veel blije en verbaasde gezichtjes! De komende week komt er een goochelaar, hebben we een tekenwedstrijd, een verhalenwedstrijd en zullen er voorleeswedstrijden in enkele klassen zijn. Leuk!

Foto bij artikel Een appelboom van groep 8.

Een appelboom van groep 8.

28 september 2020 - Een afscheid in Coronatijd is niet leuk. Toch wilde de groep 8 van schooljaar 2019-20120, nog een afgscheidscadeau geven, ook al was de zomervakantie er al overheen gegaan.
Lees meer ›

2x Per week gymles van Meester Niels

28 september 2020 - Bij OBS De Vlieten krijgen de kinderen 2x per week gymles van een echte gymmeester, Meester Niels! Zo blijven we allemaal topfit en het is nog leuk ook!

Onze kleuters leren alles rondom het thema 'Winkel'.

23 september 2020 - Onze kleuters zijn deze weken bezig met het thema: 'Winkel'

 

Met klei, op de i-pad, in het winkeltje en tijdens het maken van meerdere werkjes leren zij hier heel veel over. 

Woensdag = Fruitdag

23 september 2020 - Woensdag is bij ons op OBS De Vlieten 'Fruitdag'.

Zo blijven we 'Fit en Gezond'.

De wensbladeren hangen weer in de bomen.

21 september 2020 - Alle kinderen hebben hun persoonlijke wens voor dit jaar weer ingeleverd. De wensen hangen nu weer in de bomen in de hal bij onze prachtige bibliotheek. Een nieuw schoolplein, een dagje meester van groep 8, geen gepest, een fijn jaar en zelfs spierballen worden gewenst. Hopelijk kunnen we veeel wensen in vervulling laten gaan het komende schooljaar.

Wat een gezonde en originele traktatie van Saar ( 11 jaar )!

18 september 2020 - Afgelopen week was Saar uit groep 8 jarig. Zij had een hele leuke en gezonde traktatie meegenomen voor haar 11e verjaardag: Een gesmolten sneeuwpop! 

Saar, bedankt en van harte gefeliciteerd!

Welkom terug Ineke

18 september 2020 - Net voor de vakantie zijn we allemaal heel erg geschrokken op het moment dat Ineke ineens met de ambulance mee moest naar het ziekenhuis.

Een heftige operatie en meerdere spannende dagen volgden, maar nu kunnen we niets anders dan heel blij zijn: Ineke is, na een periode in het revalidatiecentrum, weer thuis!

En wat zijn wij blij dat we kunnen zeggen: "Het gaat goed met Ineke'" 

Vandaag was zij zelfs aanwezig tijdens de lunch op De Vlieten.

Lezen is cool!

16 september 2020 - Wij vinden lezen leuk èn belangrijk! Daarom starten wij dagelijks met 15 min stillezen, hebben we een prachtige nieuwe bibliotheek en komt er maandelijks een medewerker van de bieb langs om nieuwe boeken te promoten! #lezen is cool!!

We zijn begonnen!!!!

08 september 2020 - Wat is het fijn om weer met zijn allen te zijn!

Tussenstanden inzamelingsactie

17 augustus 2020 - Wij hebben ons doel behaald. Samen hebben we maar 63.340 flesjes en blikjes ingezameld. Wij willen iedereen bedanken voor alle hulp! Samen hebben we het Westland ietsje schoner gemaakt!

 

Prijs gewonnen: Klas in de kas!

16 juni 2020 - ‘Klas in de Kas’, of misschien nu meer toepasselijk ‘Kas in de Klas’ is op De Vlieten een oude bekende. Al vele jaren worden er gastlessen gegeven en bezoeken de kinderen van de basisschool de bedrijven om ons heen. Deze keer kregen ze na de gastles, de opdracht goed voor een Amaryllusbol te zorgen en daar iets creatiefs mee te doen. De vorderingen van de groei en bloei werden goed bijgehouden en vastgelegd in een mooie collage, die uiteindelijk de winnaar werd in deze wedstrijd. De prijs die bestond uit heerlijke snoeptomaatjes, werd zeker gewaardeerd door de kinderen van groep 6.

Violen in de vlindertuin

25 maart 2020 - Een stille school en slechts een paar kinderen die worden opgevangen, omdat dat thuis niet lukt. Wat ga je dan doen? Natuurlijk ook werken aan de lespakketten die zijn meegegeven of werken op de Chromebooks aan de digitale lesstof, maar er zijn ook nog andere zaken die geregeld moeten worden. De Vlindertuin krijgt al gasten. Dikke hommels zijn al op zoek naar voedsel en de eerste citroenvlinders worden ook al gezien. Tijd dus om de tafel te dekken voor onze insekten. Heel belangrijk want ons insektenbestand is enorm afgenomen en dat is toch wel iets om je zorgen over te maken. Eerder werd er al ruimte gemaakt tussen de vaste planten en verschenen de vroege bolgewassen, maar nu was het de beurt aan de viooltjes. Met behulp van de kinderen werden vele kleurtjes toegevoegd aan de tuin. Natuurlijk wel aan de arbeid met anderhalve meter tussenruimte, dat spreekt vanzelf.

 

Chinees Nieuwjaar

06 februari 2020 - Elk jaar vieren wij een ander wereldfeest en dit jaar was het Chinese Nieuwjaar aan de beurt.

De kinderen kwamen al in Chinese sferen de school binnen. Er hingen mooie rode lampionnen en ze werden bij de deur al in het Chinees welkom geheten.

In de klas hebben de kinderen van alles geleerd over dit feest. Waarom wordt het eigenlijk gevierd en waar komt die rode kleur nu eigenlijk vandaan?

Om het feestje compleet te maken, hebben alle kinderen ook nog hard gewerkt om mooie draken en andere Chinese items te maken.

 

Meester, hadden ze ook blikopeners?

09 december 2019 - Als je iets wilt begrijpen is het belangrijk dat je je kunt inleven. Aanschouwelijk materiaal is daarbij zeer belangrijk. Neem nu bijvoorbeeld de middeleeuwen.

 

In het onderwijs zijn we op visueel- aanschouwelijk gebied al een heel eind vooruitgegaan. Leerkrachten kunnen tegenwoordig gebruik maken van het digitale schoolbord en het internet. En toch is het ook af en toe nodig dat je dingen zelf ervaart; een prachtige natuurfilm is leuk, maar een wandeling door de echte natuur is beter. Filmpjes over ridders zijn spannend, maar je kunt je pas echt inleven als je een beetje het gevoel hebt wat het inhield om jezelf in ijzer op te sluiten. Vraag het de kinderen van groep 6 op De Vlieten. Zij hebben nu een klein beetje een idee.

.

Van leerling tot meester?

18 november 2019 - De kinderen van de groepen Vissen en Vogels bezochten Het Mauritshuis om eens te zien wat ze daar allemaal voor prachtige schilderijen hebben hangen. In het basisonderwijs is het lastig om meesters te vinden, maar in het museum zijn die volop te vinden. Oude meesters weliswaar, maar toch….

De kinderen bestudeerden eerst een aantal klassiekers: o.a. het melkmeisje van Vermeer en de stier van Potter. Later mochten ze zelf werken aan een meesterstuk. Genoeg inspiratie en wie weet groeien ze later nog wel van leerling tot meester. Op school zijn ze inmiddels al verder gegegaan met meerdere kunstwerken, dus… wie weet.

 

‘Cirque du soleil' voor een 60-jarige

01 oktober 2019 - De feestweek is gestart met een heerlijke circusdag. Onder de enthousiaste leiding van de artiesten van circus ‘Rotjeknor’ deed iedereen zijn uiterste best.

Overal in de school werd in gemengde groepen geoefend, met jongleerballen, knotsen, koorddansen en lopen op enorme houten ballen, De diabolo’s, Chinese schotels, ringen en knotsen vlogen je om de oren. Acrobaten oefenden hun halsbrekende toeren met menselijke torens en op houten ladders ’.Gelukkig ging in de middag de zon schijnen, zodat de voorstelling op het plein toch nog een beetje ‘Cirque du soleil’ werd.

Onder de leiding van spreekstalmeester Richard werden de acts onder musicale begeleiding uitgevoerd, tot groot plezier van het verzamelde publiek. Hartelijk dank ‘Vrienden van de Vlieten’, die deze dag in hun 25e jaar sponsorden. 

Officieel een gezonde school

11 juli 2019 - Nog net voor de zomervakantie arriveerde het lang verwachte vignet. De Vlieten mag zich nu scharen bij de groep ‘Gezonde Scholen’.

 

Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat er wordt voldaan aan de kwaliteitseisen die door experts zijn opgesteld. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgen wij voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor de natuur en het milieu, zodat we op dit gebied het themacertificaat uitgereikt hebben gekregen.

 

We zijn er trots op een Gezonde School te zijn. Binnenkort wordt het vignet met het logo op de gevel bevestigd. Zelf wisten we dat natuurlijk al lang, maar het staat wel leuk.

Operatie 'Cool Down'

01 juli 2019 - Plotselinge temperaturen boven de 30 graden zijn niet zo prettg en zeker niet als je dan ook nog eens onder een plat dak zit en je hersens maken overuren. Vooral bij dat laatste kunnen de temperaturen onder je schedeldak flink oplopen!

Op basisschool De Vlieten kwam de brandweer aangesneld om schade door oververhitte kinderhersentjes te voorkomen. Ook ouders en het personeel van de school spanden zich in om slachtoffers te voorkomen.

Op het plein van de school werd op alle mogelijke manieren geprobeerd om de hoofden zo snel mogelijk te koelen. Badjes, brandspuiten, sproeiers, bakken water en een grote variatie aan allerlei spuitmateriaal werd hierbij ingezet. De inspanning was niet voor niets. Alle kinderen zijn gered en die spanden zich op hun beurt in om ook de meesters en juffen te vrijwaren van oververhitting. Dank aan onze brandweer door deze geweldige redding. Operatie ‘Cool Down’geslaagd!

 

Foto bij artikel Groene schooldag

Groene schooldag

23 juni 2019 - Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Dit heeft groep 5 tijdens de groene schooldag met eigen ogen gezien. Bij een bezoek aan de schaapsherder werd kennis gemaakt met de schaapsherder. Wat doet een schaapsherder? Hoe ziet een schaapsherder eruit? Wat doet de hond van de schaapsherder? Deze vragen kan groep 5 inmiddels beantwoorden. 

Bezige boswachters

04 juni 2019 - De kinderen van de groepen 1 en 2 zijn onlangs naar de ‘boswachterschool’ geweest. Vol enthousiasme werden er wormen gezocht, gezaagd, knapzakjes gemaakt en werd er veel geleerd over de natuur. Met hun echte boswachtershoeden op, veranderden de kinderen in miniboswachters, die serieus aan de slag gingen. Op school werd daarna alles nog eens goed besproken. Jong geleerd is oud gedaan, dus de nieuwe, groene generatie komt er aan!  

 

 

In de sloot

20 mei 2019 - Ontdekkend leren is een belangrijk onderdeel van de manier waarop het veldwerk wordt gebruikt op onze school. Door kinderen zelf te laten onderzoeken en conclusies te laten trekken wordt het leren actiever en blijft de kennis beter hangen. De basis van het ‘Vlietenlab’.


Lees meer ›

Voetbaltoernooi

10 april 2019 - Vlieten 1 heeft afgelopen woensdag de poulefase van het Voetbaltoernooi gewonnen en gaan door naar de volgende ronde. Ze spelen volgende week woensdag tegen alle andere (Westlandse) poulewinnaars. Vlieten 2 en het meidenteam zijn helaas niet door. Ondanks dat hebben zij enorm hun best gedaan en veel plezier gehad.

Restaurant De Likkepot

12 maart 2019 - In onze kleutergroepen wordt thematisch gewerkt. Onlangs was het thema ‘restaurant’ aan de beurt. Het thema is afgesloten met een echt restaurant in de klas. Ouders werden door de kinderen in restaurant ‘De Likkepot’ ontvangen. Ze deden zelf de bediening en zorgden voor hapjes, een fruitsalade en wat te drinken. Alle klanten gingen daarna tevreden weer naar huis.

 

Gluren bij de buren....

16 januari 2019 - 

Op De Vlieten wordt er al jaren gezorgd voor de huisvesting van de vogels via een langlopend nestkastenproject. De vogelbescherming was zo te spreken over deze activiteit, dat ze besloten een nieuw project te sponsoren. Dankzij deze bijdrage werd het mogelijk om een nestkast te plaatsen met een ingebouwde camera. Deze camera is verbonden met een ontvanger in de school die een live-verbinding mogelijk maakt met een beeldscherm in de kleuterhal. Nu duimen dat de vogels deze nieuwe nestgelegenheid ook gaan gebruiken en hun televisiecarrière dit voorjaar gaan starten.

Museumbezoek

07 december 2018 - Kunstzinnige vorming is belangijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Nog net op tijd bezochten de kinderen van groep 1 en 2 van, museum Boijmans-Van Beuningen in Rotterdam. Het museum gaat voor 7 jaar dicht in het kader van een uitgebreide renovatie. Net op tijd dus! Gelukkig zijn er nog vele andere musea.

Divalifeest

02 november 2018 - Vandaag hebben wij Divali gevierd. Voor een fimplje van onze feestelijke opening verwijzen wij u naar onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/obsdevlieten/

.

Winnaars voorleeswedstrijd

31 oktober 2018 - Voor de herfstvakantie was de finale van de voorleeswedstrijd. Nora was de winnaar van de groepen 5/6 en Amira van de groepen 7/8. Beide dames hebben een mooi boek gewonnen.