Groep 8

Meester Dan is er op maandag t/m vrijdag.

 

Groep 8 gymt op  maandag en vrijdag.

 

BERICHTEN

17 mei 2019 - Waterbeestjes in het Vlietenlab.
Preview foto Eerst waterdiertjes vangen en bekijken in het Prinsenbos en daarna even serieus bestuderen in de klas. De diertjes zijn uiteraard netjes terggezet in het water. 

17 mei 2019 - groen werk
Preview foto Het zonnetje schijnt en de planten schieten de grond uit in de vernieuwde vlindertuin. Tijd om weer eens wat te gaan doen in de tuin. Ook de wilgentunnel was aan een knipbeurt toe.

16 apr 2019 - e-waste race 2019
Preview foto Dit jaar deden we voor het eerst mee met de e-waste race. Het is belangrijk dat onze grondstoffen gerecyceld worden. We komen nu al tekort en enorm veel materiaal raakt verloren. Dankzij alle kinderen en ouders is het ons gelukt om 30 containers met elektronisch afval te verzamelen om dit te laten recyclen. Tot het laatste uur van de wedstrijd lagen we op kop, toen maakte een school uit Flevoland een eindsprint en werden we op een paar punten tweede. Heel jammer, maar het is wel fijn dat veel scholen zich inspannen om het belang van recyclen te benadrukken. We hebben van de gemeente een certificaat gekregen en mochten voor een rondleiding naar de milieustraat.

We hopen dat iedereen zijn oude elektrische apparaten blijft hergebruiken. Werkend via de kringloopwinkel en anders via de milieustraat in Naaldwijk.


16 apr 2019 - Koningsdag 2019 groep 8
nadat we het nieuwe lied en het lied van dit jaar in de klas hadden geoefend, was er de opening op het plein. Thuis en Kuba demonstreerden namens groep 8 op het podium hoe het moest. Ondanks de voorspellingen werd het toch nog zonnig en hadden we alleerlei leuke activiteiten met 2sur5 in het park en mochten daarna vrij zwemmen in Vreeloo. 

08 apr 2019 - Gastles in het kader van de 4 mei herdenking.
Preview foto In de afgelopen jaren kregen we in groep 8 steeds een gastles van mensen die zelf de Tweede Wereldoorlog nog hadden meegemaakt. Zij gaven ons een beeld van hun ervaringen in Nederland of Indonesië in deze zware jaren.

Dit jaar was er een gastspreker die ons een recenter beeld kon geven van het afschuwelijke fenomeen oorlog. Een veteraan met een lange ervaring in allerlei conflicten en oorlogssituaties, kwam een reëel beeld schetsen van de oorlog in Afghanistan. Hij liet duidelijk zien, dat dit in niets lijkt op de vele games waar een aantal kinderen zich mee bezig houden en dat er in een oorlog eigenlijk geen winnaars zijn.

Ook deelde hij met ons zijn ervaringen tijdens zijn revalidatie die hij doormaakte nadat hij op een ‘bermbom’ was gereden. Zijn wilskracht en doorzettingsvermogen waren indrukwekkend en hij liet duidelijk zien dat een handicap iemand niet hoeft te weerhouden om toch allerlei activiteiten te ontplooien.

Twee van onze leerlingen zullen ook aan de herdenking op 4 mei deelnemen.


02 apr 2019 - Nieuwe Cito toets
Preview foto Als je de eerste groep bent, die de nieuwe Cito-toets Lichamelijke opvoeding mag uitproberen, doe je natuurlijk supergoed je best. Zelfs op 1 april.

29 mrt 2019 - Snoeien in de Wollebrand
Preview foto We zijn naar de Wollebrand gefietst om te helpen met het snoeien van de wilgen en om houtwallen te bouwen. Deze wallen zorgen voor voedsel en beschutting voor veel dieren. Dat wisten we natuurlijk al, want daarom bouwden we ook onze eigen houtwal in de vlindertuin.

18 mrt 2019 - Voorjaar in de vlindertuin.
Preview foto Het laatste geld van de subsidie van kringloopwinkel 'Habbekrats' is besteed. In de vlindertuin zijn nieuwe grote bloempotten geplaatst met viooltjes. In die bakken komen ook waardplanten. In dit geval koolplanten voor de rupsen van de koolwitjes. De plantjes zijn gezaaid en worden later buiten uitgepland. Ook hebben we en lage afscheiding geplaatst. Het bleek dat het voor sommige kinderen toch lastig was om te zien waar de stenen ophielden en de aarde begon en dat is zonde als we net zo veel tijd (en geld) besteed hebben aan het planten van nieuwe vlinderplanten.  Ook hebben we nu veegmatten en wat extra gereedschappen.

In de tuin zie je de bolletjes de grond uitspringen en we hopen dat alle planten gaan aanslaan, zodat de vlinders een voedselrijke plek vinden deze zomer.


01 feb 2019 - Bezoek Flora College
Preview foto We bezochten het Flora College in Naaldwijk om te zien hoe een VMBO school er uit ziet. Eerder bezochten we ook al het ISW om te zien hoe een school voor algemeen vormend onderwijs werkt.

02 nov 2018 - Nieuwe planten in de Vlindertuin
Preview foto Na al het harde werk was het eindelijk tijd voor het leukste deel, het planten. We hebben planten uitgezocht die de tuin het hele jaar door interessant maken voor de insecten en die staan er inmiddels in. Nu nog de bollen en de bakken voor de heemplanten (voedselplanten voor de rupsen) en dan zijn we klaar voor het nieuwe seizoen.

Omdat er op de eerste dag al diverse peuters over de nieuwe plantjes heen liepen, hebben we ook een lint geplaatst. Een verzoekje aan de ouders om hun jonge kinderen een beetje in de gaten te houden bij de Vlindertuin. Het zou zonde zijn als al ons harde werk voor niets is.


01 okt 2018 - 2e Fase van de renovatie van de Vlindertuin
Preview foto Na het verwijderen van de oude beplanting en het plaatsen van de nieuwe houtwal, is de verharding aan de beurt. Er werd volop gestraat en met de waterpas werd alles netjes recht gelegd. Ook werd een nieuwe haak geplaatst voor het hek en nieuwe aarde opgebracht. Ook werden de struiken buiten het hek gesnooid en werd er een onderbegroeiing geplant.

Nu op naar de nieuwe planten. De planning is al in volle gang.


01 okt 2018 - De Westlandse Techniekdag 2018
Preview foto Om wat meer inzicht te krijgen in de inhoud van technische beroepen wordt elk jaar de Westlandse Techniekdag gehouden. De kinderen krijgen dan een beeld van de technische beroepen om ons heen. Net als vorig jaar, bezochten we twee bedrijven. Dit jaar waren dat Berg Hortimotive en garage Wittebrug.

27 sep 2018 - Sponsoring door de 'Habbekrats'.
Preview foto Dankzij de sponsoring van de 'Habbekrats', zijn de werkzaamheden in de Vlindertuin in volle gasng. Hartelijk dank. 

14 sep 2018 - Renovatie Vlindertuin gestart
Preview foto Dankzij de sponsoring van de kringloopwinkel 'Habbekrats' kunnen we de Vlindertuin een make-over geven. De palen van de oude houtwal waren half weggerot en diverse planten namen meer ruimte in dan we wilden. Alles is nu verwijderd en er staat een nieuwe houtwal van composietmateriaal, die de komende 20 jaar mee moet kunnen. De volgende stappen zijn het rechttrekken van de bestrating in de tuin en het maken van een nieuw beplantingsplan met voor insekten interessante planten.