Groep 8

Meester Dan is er op maandag t/m vrijdag.

 

Groep 8 gymt op  maandag en vrijdag.

 

BERICHTEN

01 feb 2019 - Bezoek Flora College
Preview foto We bezochten het Flora College in Naaldwijk om te zien hoe een VMBO school er uit ziet. Eerder bezochten we ook al het ISW om te zien hoe een school voor algemeen vormend onderwijs werkt.

02 nov 2018 - Nieuwe planten in de Vlindertuin
Preview foto Na al het harde werk was het eindelijk tijd voor het leukste deel, het planten. We hebben planten uitgezocht die de tuin het hele jaar door interessant maken voor de insecten en die staan er inmiddels in. Nu nog de bollen en de bakken voor de heemplanten (voedselplanten voor de rupsen) en dan zijn we klaar voor het nieuwe seizoen.

Omdat er op de eerste dag al diverse peuters over de nieuwe plantjes heen liepen, hebben we ook een lint geplaatst. Een verzoekje aan de ouders om hun jonge kinderen een beetje in de gaten te houden bij de Vlindertuin. Het zou zonde zijn als al ons harde werk voor niets is.


01 okt 2018 - 2e Fase van de renovatie van de Vlindertuin
Preview foto Na het verwijderen van de oude beplanting en het plaatsen van de nieuwe houtwal, is de verharding aan de beurt. Er werd volop gestraat en met de waterpas werd alles netjes recht gelegd. Ook werd een nieuwe haak geplaatst voor het hek en nieuwe aarde opgebracht. Ook werden de struiken buiten het hek gesnooid en werd er een onderbegroeiing geplant.

Nu op naar de nieuwe planten. De planning is al in volle gang.


01 okt 2018 - De Westlandse Techniekdag 2018
Preview foto Om wat meer inzicht te krijgen in de inhoud van technische beroepen wordt elk jaar de Westlandse Techniekdag gehouden. De kinderen krijgen dan een beeld van de technische beroepen om ons heen. Net als vorig jaar, bezochten we twee bedrijven. Dit jaar waren dat Berg Hortimotive en garage Wittebrug.

27 sep 2018 - Sponsoring door de 'Habbekrats'.
Preview foto Dankzij de sponsoring van de 'Habbekrats', zijn de werkzaamheden in de Vlindertuin in volle gasng. Hartelijk dank. 

14 sep 2018 - Renovatie Vlindertuin gestart
Preview foto Dankzij de sponsoring van de kringloopwinkel 'Habbekrats' kunnen we de Vlindertuin een make-over geven. De palen van de oude houtwal waren half weggerot en diverse planten namen meer ruimte in dan we wilden. Alles is nu verwijderd en er staat een nieuwe houtwal van composietmateriaal, die de komende 20 jaar mee moet kunnen. De volgende stappen zijn het rechttrekken van de bestrating in de tuin en het maken van een nieuw beplantingsplan met voor insekten interessante planten.