Groep 7

Meester Wouter is er van maandag t/m vrijdag.

Groep 7 gymt op maandag en donderdag.

 

Ha Kanjers,

 

Ik zie dat heel veel van jullie al heel erg goed aan de slag zijn gegaan met het huiswerk. Zoals ik al eerder tegen een aantal van jullie heb gezegd, het is geen vakantie. Ik snap dat het wel zo voelt. Helaas gaan er heel veel leuke dingen niet door: korfbal, voetbal, paardrijden, acro, restaurants zijn gesloten etc. 

 

Laten we met zijn allen hopen dat het allemaal niet te lang gaat duren...

 

In de tussentijd hebben jullie wel degelijk iets te doen elke dag.

 

Ik verwacht dat iedereen elke dag de volgende 4 dingen doet:

 

1. www.spellingoefenen.nl 

 

2. www.redactiesommen.nl 

 

3. De 3 werkbladen van Taal, Rekenen en Spelling.

 

4. Elke dag 15 minuten lezen.

 

Uiteraard mag je hulp vragen aan je ouders, tantes of vriendjes. Blijf wel op je gezondheid passen. 

 

Naast deze verplichte vakken zijn er nog tal van leuke/leerzame sites die je kunt bezoeken:

 

1. www.rekentoppers.nl

 

2. www.tafelsoefenen.nl

 

3. www.schooltv.nl

 

4. www.topomania.net

 

5. www.examen.vvn.nl 

 

6. Je kunt ook mooie verhalen schrijven en deze naar mij mailen. ( wjansen@stoow.nl )

 

7. Je kunt aan je Powerpoint presentatie beginnen voor je spreekbeurt die je gaat geven wanneer school weer gaat beginnen.

 

Daarnaast kun je mij altijd mailen voor wat dan ook. Misschien wil je gewoon even wat vertellen, soms wil je iets vragen of misschien wil je gewoon even 'mopperen' over het feit dat je je vrienden mist. Alles mag. Mail het maar naar wjansen@stoow.nl.

 

Ik hoop jullie snel weer in goede gezondheid te zien!

 

Groetjes,

Meester Wouter

 

 

 

BERICHTEN

11 okt 2019 - Programmeren in groep 7 ronde 2
Preview foto Om de donderdag staat handvaardigheid in het teken van programmeren. In ronde 2 zijn we met de volgende activiteiten aan de slag gegaan:

- de Beebot

- de Probot

- Scratch 

- Een kind uit de klas neemt zijn robot mee en gaat steeds met een kleine groep aan de slag. 

- Unplugged programmeren met bekers. 1 kind is de robot, een ander kind moet precies vertellen wat de robot moet doen. De bedoeling is dat de robot het bouwwerk precies moet nabouwen van het andere kind door de aanwijzingen op te volgen en uit te voeren. 


07 okt 2019 - Blijdorp
De feestweek werd in stijl afgesloten met een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp. Wat een wereldreis hebben wij gemaakt. We hebben dieren gezien die leven in Azië, Afrika, maar we zijn ook door het oceanium gewandeld. Maar tijdens onze reis moest er ook geluncht worden en die werd voorzien van een lekker bakje patat en een flesje limonade.  

03 okt 2019 - Project Frankrijk
Preview foto Op de vierde dag in de feestweek hebben wij de hele dag gewerkt aan het project Frankrijk. Iedere groep moest een land uit kiezen en daarover allerlei informatie verzamelen en dingen maken. Zo hebben wij o.a. het volgende gemaakt:

- een kijkdoos over het Louvre

- een muurkrant met allerlei informatie over Frankrijk 

- een presentatie over Disneyland Parijs

- een folder over Parijs

- 3d puzzels gemaakt van de Notre Dame en de Eiffeltoren. 


03 okt 2019 - Workshop Drumtastic
Preview foto Na een fantastisch kamp begon de week erna de feestweek. De feestweek begon met een geweldige circusdag. Op deze dag kwamen de kinderen in aanraking met allerlei verschillende circusactiviteiten. Deze dag werd afgesloten met een voorstelling, waarbij de kinderen een act hebben opgevoerd. De dag erna hadden we een workshop Drumtastic. In deze workshop waren de kinderen actief bezig met verschillende ritmes te slaan op grote opblaasbare ballen. 

01 okt 2019 - Kamp
Preview foto Groep 7 is dit jaar weer op kamp geweest en wat hebben we weer genoten. Op de dag van aankomst hebben we eerst de kamers in orde gemaakt. Daarna zijn we door het park de Hoge Veluwe gefietst en wat valt daar veel te zien. 'S avonds zijn we terug gegaan naar het park de Hoge Veluwe om dieren te spotten. En jahoor we hebben herten en wilde zwijnen gezien, wat gaaf was dat! Op de tweede dag zijn we de ochtend goed begonnen met sport en spel activiteiten. Die middag zijn we het bos ingegaan om daar spelletjes te spelen. Die avond zijn we eerst weer terug gegaan om weer dieren te spotten en ook deze avond hadden we weer geluk. Later op de avond zijn we in het bos de verhalen gaan voorlezen, maar vanwege de regen moesten we naar binnen. Daar hebben we de avond in stijl afgesloten met een coöperatieve stoelendans. Op de laatste dag zijn we nog spelletjes gaan spelen in het bos en hutten bouwen. En voodat je het wist, zat kamp er weer op. 

15 sep 2019 - Programmeren in groep 7
Om de donderdag gaan wij programmeren in onze groep. 

In kleine groepjes verkennen wij de mogelijkheden van het programmeren. 

Zo zijn we aan de slag gegaan met de volgende onderdelen: 

- De Beebot

- De Probot

- Code Studio op de chromebook

- Scratch op de chromebook

In de loop van het jaar hopen wij steeds meer te ontdekken.