Groep 6

Juf Maaike is er op maandag, dinsdag en vrijdag.

Juf Sanne is er op woensdag en donderdag.

 

Groep 6 gymt op maandag en zwemt op vrijdag.

 

BERICHTEN

21 jun 2019 - Bezoek imker
Preview foto Na de groene schooldag twee keer verzet te hebben, was het vandaag echt zo ver; het bezoek aan de imker! De imker heeft ons alles verteld over het leven van een honingbij en het werk van een imker. Na afloop van deze interessante informatie, hebben de kinderen een kaars gemaakt van bijenwas. Een leuke, leerzame ochtend dus!

17 mei 2019 - Voorstelling 'De snakkar'
Preview foto Groep 6 is vandaag samen met groep 5 naar de voorstelling 'de snakkar' geweest. Een voorstelling van Pieter Tiddens in een kas van Koppert Cress B.V. in Monster. Een grappige voorstelling met als les: wees blij met jezelf, je bent goed zoals je bent!

12 apr 2019 - Koningsspelen groep 6 2019
Preview foto Groep 6 is vandaag gaan bowlen en tennissen. Ze waren enorm enthousiast en ze gooiden de ene spare na de andere spare! Bij de tennis vlogen de ballen om je oren. Een groot succes dus!

12 apr 2019 - Prinsenbos waterdiertjes groep 6
Preview foto Afgelopen dinsdag hebben de leerlingen van groep 6 gezocht naar waterdiertjes. Laarzen aan, schepnet mee en vangen maar! Met heel veel enthousiasme hebben ze veel verschillende diertjes gevangen. Daarna mochten ze op de zoekkaart op zoek welke diertjes dit waren. 

21 feb 2019 - Klas in de kas
afgelopen vrijdag kregen wij bezoek van ‘klas in de kas’. Tijdens deze les hebben de kinderen uitgelegd gekregen wat de geschiedenis van ‘de kas’ is en hoe het er in een kas van tegenwoordig aan toe gaat. Ook weten zij nu hoe je op een veiling op producten kunt bieden.

21 feb 2019 - Baardagaam in de klas
Deze week hadden wij een Baardagaam op bezoek in groep 6. Op dag 1 werd onderzocht of de Baardagaam een mannetje/vrouwtje was. Het bleek een mannetje, dus kreeg hij de naam Rex. De kinderen van groep 6 hebben Rex goed verzorgd!

16 jan 2019 - Muziekmees
Vandaag was Muziekmees bij ons op school. De les stond in het teken van ritmes. We begonnen met ritmes maken met ons lichaam en mochten uiteindelijk ritmes maken op de djembe. Volgens mij heeft iedereen genoten!

21 dec 2018 - Kerstdiner
Donderdag 20 december was het weer tijd voor ons gezellige kerstdiner. Iedereen zag er mooi uit en wat waren er heerlijke hapjes gemaakt en meegebracht.

2 Muzikale meiden in de klas hebben de avond muzikaal geopend en afgesloten. Juf Maaike las nog een kerstverhaal voor.

Een mooie afsluiter van 2018. 

 


21 dec 2018 - Kerstcircuit
In de weken voor kerst hebben wij aan verschillende opdrachten gewerkt in de vorm van een circuit. Kerstbomen vouwen van een tijdschrift, kerstfiguren maken met touw en spijkers, sneeuwballen maken met stift en pastel en als laatste bouwen met Lego in het thema kerst. Wat een leuke resultaten! 

Alle ouders bedankt voor het mee geven van het materiaal. 


05 dec 2018 - Surprises
Vandaag was het dan eindelijk zo ver, surprises uitpakken. Na drukke knutsel dagen waren ze allemaal op school aangekomen. En wat had iedereen weer zijn best gedaan, prachtige surprises. Mooie gedichten hebben we gelezen en wat is iedereen weer verwend.

De Sint ‘s morgens ontvangen met een erehaag en gezang. Tussendoor limonade en kruidnoten. En er kwamen 2 pieten nog een mooi groepscadeau brengen en een dansje doen.

Een leuke ochtend!

 


30 nov 2018 - Reddingszwemmen
Preview foto vandaag mochten de kinderen elkaar gaan redden, maar dan wel met kleding aan! 

28 nov 2018 - Rommelpiet en kruidnoten bakken
De ochtend begon rommelig met een bezoek van rommelpiet. En ja, ook dit jaar waren er weer speculaaspoppen verstopt. Gelukkig waren ze snel en allemaal gevonden. Nog even opruimen en hup aan het werk.

Maar na de pauze werden er kruidnoten gebakken. En nee, niet zomaar, ze moesten er ook hard voor rekenen. Ze kregen het recept voor 1 persoon, maar moesten het maken voor 2, 3 of 4 personen. De verhoudingen moesten natuurlijk wel hetzelfde blijven. Netjes afwegen, kneden, rollen en bakken maar. Wat rook het lekker! Smaakten ze ook lekker? Is er nog wat mee naar huis gekomen?


22 nov 2018 - Interview afnemen en presenteren
Voor taal moesten de leerlingen een interview op school voorbereiden. Zij moesten er op letten dat er vooral open vragen werden gesteld. Als huiswerk moesten zij het interview afnemen en daarna presenteren aan een klein groepje in de klas.

16 nov 2018 - Kanjertraining jezelf presenteren
Preview foto Wat is er nodig om jezelf goed te kunnen presenteren voor de klas? Dat is waar groep 6 mee oefent;zorgen voor een goede, rechte houding en elkaar aankijken als je aan het vertellen bent.

02 nov 2018 - Zwemles in kleding
Preview foto Vandaag mochten de lange broeken, truien, mutsen, sjaals en wanten aan tijdens de zwemles! Dat was hard werken!

31 okt 2018 - Aanzichten
Wat zie je nou vanuit welke hoek! En wat ziet de ander? Met rekenen ging het vandaag over aanzichten. En dat is natuurlijk lastig te leren met een plat vlak (lees werkboek). Daarom hebben wij het ruimtelijk gemaakt.

We hebben elkaar verteld wat we zagen, maar ook getekend. En wat waren nu de verschillen?


18 okt 2018 - Voorleeswedstrijd Kinderboekenweek 2018
Woensdag 17 oktober was er ter ere van de Kinderboekenweek een voorleeswedstrijd tussen groep 5 en 6. In de klas hebben een heleboel kinderen prachtig voorgelezen en uiteindelijk zijn daar door de klas twee winnaars uitgekozen. Groep 6 werd vertegenwoordigd door Quint en Sanne. Zij hebben het heel goed gedaan, maar de jury bestaande uit Juf Lisa en 2 kinderen uit groep 4, kozen voor Nora uit groep 5. Uiteraard was zij erg blij!

 


17 okt 2018 - Het Keringhuis
Vandaag een bezoek gebracht aan het Keringhuis en natuurlijk de Maeslantkering. Na een reeks lessen over de bescherming van Nederland tegen het water, hebben wij eens in het echt bekeken hoe dat gaat.

Watersnoodramp, Deltaplan, stormvloedkering, Maeslantkering, springtij zijn woorden die voorbij zijn gekomen. We hebben zelfs de kering aangeraakt (en ook op een plek waar dat eigenlijk niet mocht).


11 okt 2018 - Stilleven tekenen van bloemen
Na een biologieles over bloemen, hebben we met elkaar gekeken naar de verschillende onderdelen van een bloem. Tijdens de tekenles hebben we met houtskool de bloemen nagetekend. De resultaten waren prachtig!

11 okt 2018 - Schoolreisje groep 6
Groep 6 heeft afgelopen vrijdag genoten van het schoolreisje naar het Albrandswaard Avonturen Park. De kinderen zijn heel actief geweest in dit outdoor park en het weer zat ook nog eens mee! Het was een topdag!

11 okt 2018 - Kanjeroefeningen in groep 6
Tijdens de kanjerlessen wordt er hard gewerkt aan een goede onderlinge samenwerking. Een hoepel doorgeven terwijl je in een kring staat met je handen vast? Met zijn vieren tegelijkertijd een tekening inkleuren? Het lukt de kinderen allemaal!