Groep 6

Meester Dan is er op maandag t/m woensdag. 

Juf Saskia is er op donderdag en vrijdag. 

 

Groep 6 gymt op donderdag en zwemt op vrijdag.

 

BERICHTEN

20 mrt 2020 - Thuis aan het werk.
Hallo groep 6,

 

Een beetje raar is het wel. Jullie thuis aan het werk en als we dan door de school lopen is het wel erg stil. Met het werk dat jullie hebben opgehaald, kun je een beetje bijhouden wat we tot nu toe hebben gedaan en via de Chromebooks en de sites kun je natuurlijk zelf ook goed oefenen. Toch is het het een stuk gezelliger als we jullie weer in de klas konden hebben. Onze zeilwagens staan halfklaar te wachten tot jullie terug zijn.

 

je kunt bijvoorbeeld oefenen op:

www.spellingoefenen.nl

www.redactiesommen.nl

www.rekentoppers.nl

www.tafelsoefenen.nl

www.topomania.net

 

Maar je hebt nu ook de tijd om eens lekker te werken aan de presentatie van je spreekbeurt, zeker nu je de Chromebook hebt. Gebruik internet ook om lekker filmpjes te kijken over allerlei dingen die je interesseren en vergeet niet regelmatig te lezen. Als je van schrijven houdt, kun je mooie verhalen en gedichten maken om in je documentenmap te bewaren.

 

Vanaf volgende week hebben jullie elke dag de mogelijkheid om via de chatfunctie van Social Schools vragen te stellen tussen 9.00 en 10.00 uur. Op maandag tot en met woensdag aan mij en op donderdag en vrijdag aan juffrouw Saskia. Dat kan over van alles zijn; het werk dat je aan het doen bent, het huiswerk geschiedenis, of misschien ben je wel met een heel interessant werkstukje begonnen waar je vragen over hebt. Ik ben benieuwd.

 

Zoals ik al in de brief vertelde, kunnen kinderen die het interessant vinden online alvast starten met een vogelcursus op de site van de vogelbescherming. Allerlei vogels gaan nu al zingen en dan kun je ook gelijk de geluiden oefenen. Via de chat kun je me vertellen, welke vogels je al hebt gezien of gehoord.

 

Kortom; blijf lekker bezig en we duimen allemaal dat het snel weer normaal wordt. 

Ondanks alles, veel plezier en succes,

 

Ook namens juf Saskia,

meester Dan

 

 

 


13 mrt 2020 - Oud en jong bewegen
Preview foto Een groepje kinderen heeft in De Triangel geholpen met een bewegingsles. Oud en jong samen met veel plezier bezig.  

13 mrt 2020 - Bladerwerk groep 6
Preview foto In de herfst zijn we de wijk ingetrokken om zo veel mogelijk verschillende soorten bladvormen te verzamelen. Na een flink aantal weken drogen, konden we ermee aan de slag. De bladvormen en randen werden gooed bestudeerd en opgeplakt. Met het prachtige blad van de ginko, hebben we ook een leuke tekenopdracht gedaan. De bladeren moesten onderdeel uitmaken van ze veel mogelijk verschillende figuren.

Fotoalbum:

DSCN9897.JPG DSCN9896.JPG DSCN9895.JPG DSCN9894.JPG DSCN9893.JPG DSCN9892.JPG

13 mrt 2020 - Ratjes te logeren
Preview foto In de logeerweek waren er weer veel dieren in de school te vinden. In groep 6 waren dat twee ratjes. De hele week werd er verzorgd, gespeeld en zelfs gebouwd. Er werd een heel rattenhuis gebouwd, waar ze graag ingingen. Eruit was iets lastiger.

Fotoalbum:

DSCN9890.JPG DSCN9887.JPG DSCN9886.JPG DSCN9885.JPG

07 feb 2020 - Amaryllis van Klas in de kas.
Preview foto Voor de gastles van 'Klas in de kas', kregen we een Amaryllisbol te verzorgen. Deze deed vreselijk zijn best en gaf ons 11 bloemen.

07 feb 2020 - Chinees Nieuwjaar
Preview foto Het Chinese Nieuwjaarstart het jaar van de rat. Dat vraagt om een geluksdraak aan het plafond.

Fotoalbum:

DSCN9883.jpg DSCN9882.jpg DSCN9873.jpg DSCN9871.jpg DSCN9869.jpg

23 jan 2020 - Op weg naar het concertgebouw
Dankzij Liora en Excelsior, krijgen de kinderen van groep 6 een serie lessen van echte muziekdocenten. Ze mogen oefenen met trombone, trompet, dwarsfluit en klarinet. Aan het eind van de serie lessen mag er een echt optreden worden gegeven met een orkest. 

05 dec 2019 - Sinterklaas in groep 6
Preview foto In de klas hebben we de welkomstdans voor de Sint voorbereid en na de ontvangst op het plein, zijn we lekker aan de gang gegaan met de surprises. Iedereen was goed creatief bezig geweest. Mooie surprises en gedichten. En wat ook heel knap was: Niemand had zijn mond voorbij gepraat over het getrokken lootje! 

Kijk ook eens in de map van de aankomst van de Sint en die van de surprises in de groepen.  


21 nov 2019 - Ridders in groep 6
Preview foto Als je je wilt inleven, moet je ook wel eens iets ervaren. Films en plaatjes van ridders zijn leuk, maar als je zelf voelt hoe zwaar zelfs maar een enkele maliënkolder met helm en zwaard voelt, kun je zelf zien dat een ridder die een hele film lang rent, springt, vecht en daarna niet uitgeput op de grond valt, fantasie uit Hollywood is. Weer wat geleerd.

01 okt 2019 - Drumtastic workshop
Preview foto Wat krijg je als je 27 kinderen 54 stokjes en een heleboel ballen in een sporthal zet? Juist, veel plezier. Op de tweede dag van de feestweek kregen we een workshop drummen door 'Drumtastic'.

26 sep 2019 - EHBO - Eerste hulp bij ontzettend veel onkruid
Preview foto Voor de vakantie een onkruidvrije tuin en dan....Een warme zomer, gecombineerd met veel vocht en dan kun je er op wachten. In de zomervakantie heeft het onkruid in de vlindertuin het enorm naar de zin gehad. De vers gezette planten zijn nauwelijks meer te zien. Groep 6 is flink aan de slag gegaan en is nog lang niet klaar, maar   het begin is gemaakt.