Groep 5

Meester Patrick is er van maandag t/m vrijdag.

 

Groep 5 gymt op maandag en vrijdag.

 

BERICHTEN

17 jan 2019 - Groep 5 test de zintuigen
Preview foto Bij natuur werkt groep 5 over de zintuigen bij mens en dier. Deze werden dan ook in de klas getest tijdens een zintuigencircuit. Wat een enthousiasme en betrokkenheid! 

17 jan 2019 - Groep 5 maakt muziek
Preview foto Groep 5 heeft geoefend met het maken van ritmes onder leiding van de Muziekmees. Hierbij werd gebruik gemaakt van boomwhackers en djembés. 

Deze les werd mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Vlieten, waarvoor dank namens de kinderen!


05 dec 2018 - Surprises in groep 5
Preview foto Bekijk hier de prachtige surprises in groep 5!

01 dec 2018 - Groep 5 leest voor
Preview foto Groep 5 heeft de afgelopen dagen een prentenboek voorbereidt. Donderdag werd het resultaat voorgelezen aan de groepen 1 en 2. 

29 nov 2018 - Wat een rommel!
Preview foto In groep 5 is de rommelpiet ook langsgeweest. 

28 nov 2018 - Egels in groep 5
Preview foto Op dinsdagmiddag kwam Ria van egelopvang Westland een gastles geven over egels. Doordat egels nu hun winterslaap houden tot aan april had Ria twee opzetegels meegenomen. 

De groep heeft onder andere geleerd dat een egel wel 6000 stekels heeft en als grootste vijand de mens heeft. En uiteraard mochten de kinderen even voelen. Au! 


19 nov 2018 - Van page tot schildknaap tot ridder
Preview foto Tijdens het geschiedenisthema heeft groep 5 geleerd over de tijd van ridders, kastelen en kloosters. 

Hierbij werd onder andere geleerd hoe je een ridder kon worden en wat je daar allemaal voor moet kunnen.

Nieuwsgierig? Vraag het een van de kinderen uit groep 5!


17 okt 2018 - Voorleeswedstrijd groep 5 en 6
Preview foto Tijdens de kinderboekenweek heeft groep 5 meegedaan aan de voorleeswedstrijd. In de groep werd eerst een voorronde gehouden waarbij 14 kinderen een stukje hebben voorgelezen. Uit deze 14 kinderen werd door stemmen gekozen voor Robin en Nora die mee mochten doen met de finale. 

Tijdens deze finale hebben vier kinderen een stukje gelezen en vervolgens heeft de jury gekozen voor Nora als winnares en heeft ze als prijs een mooi leesboek gekregen. 

 

Goed gedaan alle deelnemers! 


09 okt 2018 - Wegen in groep 5
Preview foto Groep 5 heeft vandaag kennisgemaakt met gram en kilogram. Wat is zwaarder dan en wat is lichter dan? Hoeveel gran zit er in een kilogram? Hoe ziet een gram eruit? Hoe werkt een weegschaal? Deze vragen kunnen de leerlingen vanaf vandaag beantwoorden. 

23 sep 2018 - Prinsenbos groep 5
Preview foto Voor het nieuwe thema bij Natuur bracht groep 5 een bezoek aan het Prinsenbos waar we hartelijk werden welkom geheten door juf Dieneke en juf Elly. Zij namen de kinderen mee op zoek naar bodemdiertjes en waarvoor zij dienen. Bedankt voor het leuke bezoek! 

23 sep 2018 - Schoolreis groep 5
Preview foto Op vrijdag 7 september bracht groep 5 een bezoek aan het Albrandswaard Avonturen Park (AAP) voor een fantastisch leuk schoolreisje. De kinderen hebben er van genoten!