Groep 4

Juf Lisa is er op maandag t/m vrijdag.

 

 

 

 

BERICHTEN

14 jun 2019 - Groene schooldag
Vorige week heeft groep 4 een bezoek gebracht aan de boerderij van Dave zijn opa en oma. We hebben slecht weer doorstaan, genoten van de kalfjes, de koeien geaaid, een koe gemolken zien worden en de heerlijke boerenlucht als souvenir mee naar huis genomen....

Eenmaal op school hebben we de dag afgesloten met het naschilderen van koeien. 

Het was een topdag en we hebben veel gezien, meegemaakt en geleerd! Bedankt hiervoor!


01 apr 2019 - Lastige toets....
Vandaag was een spannende dag, de leerlingen uit groep 4 maakten een moeilijke toets. De leerlingen moesten in rechte rijen gaan zitten en zich goed concentreren voor de toets die ging komen.

 

De toets bevatte belangrijke vragen als; 'hoe heet de moeder van de vader van je opa', 'stamp drie keer zachtjes op de grond' en 'wat is het lekkerste gebakje dat je op hebt'. De leerlingen vonden het spannend en deden gigantisch hun best.

 

Totdat de laatste vraag kwam.... 'welke dag is het vandaag?' Ja, helaas... de juf heeft jullie in de maling genomen!


01 apr 2019 - Een spellingles in de buitenlucht
De kinderen uit groep 4 zijn graag in de frisse buitenlucht, helemaal als zij er iets van kunnen leren. Deze keer was het een spellingdictee. De leerlingen maakten in tweetallen het dictee, waarna een ander tweetal het ging nakijken.

De laatste tijd ruilen wij regelmatig het schrift in voor het schoolplein. Een stukje stoepkrijt werkt volgens de kinderen even goed als een schrijfpotlood. Ook ziet het plein er nu kleurrijk uit! 


01 apr 2019 - Plastic hergebruiken
Groep 4 heeft zich afgelopen week flink verdiept in het opruimen, verzamelen en hergebruiken van plastic.

Vaak gooien wij onnodig plasticflessen weg, waarmee je nog erg leuke fantasiedieren kunt maken. Wij maakten vissen, aangezien wij ons zorgen maken over de plasticsoep in de zee. Deze plasticsoep tast koraal aan en is slecht voor het leefgebied van verschillende zeedieren.

 

Samen hebben wij gezorgd voor een plastic-vrij park, hopelijk houden wij dit met z'n allen zo!


04 feb 2019 - Knuffelbare maandag
Vandaag was het feest in groep 4, want iedereen kent (hopelijk nu nog steeds...) de tafel van 5! Wij hebben hier met z'n allen gigantisch hard voor gewerkt en hebben elkaar erg goed geholpen. Dit is een feestje in de klas waard. Wij hebben het behalen van ons 'klassendoel' gevierd door allemaal ons knuffelbeest mee naar school te nemen. Het werd zelfs een dag waarin de knuffels mee gingen naar de gym en mee hielpen tijdens cooperatieve werkvormen binnen de rekenles. Sommige knuffels werden zelfs voorgelezen...... 

26 nov 2018 - Vol verwachting klopt ons hart...

In groep 4 hebben wij hele drukke en spannende weken achter de boeg...

 

Jeetje, wat waren we gespannen toen er ineens post was in de klas! De kinderen kregen een hele stapel pietenplaatjes, waarop oud-hollandse afbeeldingen stonden. We hebben flink geruild en gekeken wat we er mee moesten... 

 

Ook hebben wij gewerkt aan echte sint-kunstwerken, onze eigen stoomboot, hebben we cakejes gebakken en gingen wij rekenen met kruidnootjes....Het resultaat is om trots op te zijn.....

 

Groep 4 is klaar voor sint en piet!


15 okt 2018 - Derde dinsdag van september
Op de derde dinsdag van september hebben wij het in de klas gehad over dat mooie koffertje en koets uit Den Haag.

Waarom is het eigenlijk prinsjesdag? Waarom rijden de koning en koningin dan in een koets? En waarom is die koets dit jaar niet goud? Alle vragen werden besproken.

Tot slot waanden wij onszelf in een sprookje door een koets te knutselen waar wij zelf als koning of koningin in mochten zitten! Hieronder een aantal prachtige resultaten!


15 okt 2018 - Meten is weten..
Alles werd afgelopen tijd opgemeten in groep 4: de tafels, het bord, de benen van de leerlingen en de juf, de schoenen, de kasten etc.

De leerlingen kunnen jullie nu precies vertellen wat een meter en een centimeter is! Heel fijn aangezien we nog niet wisten hoe lang het schoolplein precies was...