Cirque du soleil voor een 60-jarige

De feestweek van De Vlieten is gestart met een heerlijke circusdag. iedereen aan het oefenen en aan het eind van de dag een voorstelling op het plein. Onder de enthousiaste leiding van de artiesten van circus ‘Rotjeknor’ deed iedereen zijn uiterste best.

 

Overal in de school werd in gemengde groepen geoefend, met jongleerballen, knotsen, koorddansen en lopen op enorme houten ballen, De diabolo’s, Chinese schotels, ringen en knotsen vlogen je om de oren. Acrobaten oefenden hun  halsbrekende toeren met menselijke torens en op houten ladders ’. Ouders en leerkrachten waren die dag bevorderd tot trainers van de cirusartiesten en nadat iedereen een keus had kunnen maken uit één van de acts, moest de voorstelling worden vormgegeven.. Gelukkig was de zon inmiddels gaan schijnen, zodat de voorstelling op het plein toch nog een beetje ‘Cirque du soleil’ werd.

Onder de leiding van spreekstalmeester (Of was het nu circusdirecteur?) Richard werden de acts onder musicale begeleiding uitgevoerd, tot groot plezier van het verzamelde publiek. Hartelijk dank ‘Vrienden van de Vlieten’, die deze dag in hun 25e jaar sponsorden. Op naar de rest van de feestweek!